22 Ιαν 2015

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Βρυξέλλες, 22/1/2015.

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για την άμεση διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Ηρακλείου έκανε σήμερα Πέμπτη 22/1/2015 με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Ηράκλειο πρόσφατα, ο σταθερός και κινητός εξοπλισμός του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Ηρακλείου υπέστη σοβαρές ζημιές ύψους τουλάχιστον 800.000 ευρώ τις οποίες στην παρούσα οικονομική συγκυρία αδυνατεί να αποκαταστήσει η Επιχείρηση.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί άμεσα στη διάθεση σχετικών κονδυλίων από το αρμόδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου άμεσα να επισκευαστούν οι ζημιές στο Βιολογικό και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσμενείς  συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων,των πλημμυρών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Ηράκλειο της Κρήτης στο πρώτο δεκαπενθήμερο του  Ιανουαρίου 2015, ο σταθερός και κινητός εξοπλισμός του Βιολογικού Καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ)  υπέστη σοβαρές ζημιές ύψους τουλάχιστον 800.000 ευρώ τις οποίες στην παρούσα οικονομική συγκυρία αδυνατεί να αποκαταστήσει η ΔΕΥΑΗ.
Καθώς λόγω της κατά τα άνω καταστροφής του Βιολογικού Καθαρισμού δεν γίνεται πλέον επεξεργασία όλων των λυμάτων υπάρχει επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη επισκευής του Βιολογικού προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσμενείς  συνέπειες για τη δημόσια υγεία.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:

Τι κονδύλια  και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος πρόκειται να διαθέσει από το αρμόδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των ως άνω ζημιών στον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΗ;».