10 Ιαν 2015

Συνάντηση του Νότη Μαριά με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στο Βέλγιο.


Αθήνα, 10/01/2015.

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στο Βέλγιο κ. Ehab Fawzy είχε την Τετάρτη 7/1/2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου, ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, θέματα ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και οι προσεχείς  εθνικές εκλογές στην  Αίγυπτο.
Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στην Αίγυπτο αντιπροσωπείας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών με Επικεφαλής το Νότη Μαριά.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είναι υπεύθυνος για θέματα Μεσογειακής Πολιτικής της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο καθώς επίσης και μέλος της Αντιπροσωπείας του Ε.Κ. για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ (Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία). 

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση.