26 Ιαν 2015

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στην Ευρωβουλή τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων κτηνοτρόφων για τη μειωμένη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014.

Βρυξέλλες, 26/1/2015.

Δελτίο Τύπου

Και νέα παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την εξισωτική αποζημίωση που καταβάλει πλέον κατά σύστημα μειωμένη το Υπουργείο Γεωργίας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ήδη από τις 20/8/2014 είχε υποβάλλει Γραπτή Ερώτηση προς την Επιτροπή σχετικά με τη μειωμένη εξισωτική αποζημίωση έτους 2013 που καταβλήθηκε στους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Από τότε η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώθηκε αλλά οξύνθηκε περαιτέρω με αποτέλεσμα προ ολίγων ημερών χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφοι να διαμαρτυρηθούν μαζικά ανά την Ελλάδα καθώς έλαβαν δραστικά μειωμένη και την εξισωτική αποζημίωση έτους 2014.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς υπέβαλε και νέα Γραπτή Ερώτηση προς την Επιτροπή στην οποία αφού επισημαίνει ότι σε πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους εκκρεμεί και η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης 2013, ερωτά την Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για τη δραστική μείωση που έχει υποστεί η εξισωτική αποζημίωση έτους 2014 που καταβλήθηκε στους Έλληνες κτηνοτρόφους και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει αφενός μεν προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν για άλλη μια φορά σε βάρος των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων κτηνοτρόφων λόγω της καταβολής σε αυτούς μειωμένης της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014 και αφετέρου  προκειμένου να τηρηθεί η ορθή εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων του δικαίου της Ε.Ε. εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ.