2 Δεκ 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η μερκελική λιτότητα υπεύθυνη για τη ραγδαία εξάπλωση του υποσιτισμού των παιδιών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αθήνα, 02/12/2014.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας στις 27/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την παγκόσμια φτώχεια, ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται ραγδαία καθώς αυξάνεται η παγκόσμια φτώχεια.

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, ο υποσιτισμός των παιδιών λόγω της μερκελικής λιτότητας πλήττει πλέον τα παιδιά του Ευρωπαϊκού Νότου.

«Στην Ελλάδα η τρόικα και τα μνημόνια» τόνισε ο Ευρωβουλευτής «έχουν προκαλέσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους ανέργους να έχουν φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο».

Ο Νότης Μαριάς σημείωσε με έμφαση ότι η κατάσταση είναι τραγική ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα συχνά περιστατικά με λιποθυμίες παιδιών στα ελληνικά σχολεία, λόγω πείνας.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε απευθυνόμενος στον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη ότι «Μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: