3 Δεκ 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να καταργηθεί άμεσα το Δουβλίνο ΙΙΙ.

Αθήνα, 03/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜιλώντας στις 25/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την παράνομη μετανάστευση.
Ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο τόνισε ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης χτυπάει κυρίως τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες υποφέρουν και έχουν φτωχοποιηθεί  λόγω των μνημονίων και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές τις οποίες δέχονται.
Επιπλέον ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της κοινοτικής αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει κατανομή των μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η κατανομή θα πρέπει να γίνει με βάση τρία κριτήρια:
Να είναι ανάλογη της έκτασης, του πληθυσμού και του ΑΕΠ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι η Ελλάδα, δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες όπως και η Ιταλία. Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙΙ καθώς δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: