28 Νοε 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κοινό Μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου κατά των απολύσεων στις Χαλυβουργίες.

Στρασβούργο,  28/11/2014.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας στις 26/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τον κλάδο της χαλυβουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής και η κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα στην Ε.Ε. καθιστούν πλέον το μέλλον της χαλυβουργίας αβέβαιο. Αυτό ισχύει κυρίως για τον Ευρωπαϊκό Νότο όπου γίνονται χιλιάδες απολύσεις και κλείνουν οι χαλυβουργίες, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς..
Και απευθυνόμενος στους παριστάμενους Ιταλούς Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ο Νότης Μαριάς κατέληξε:
«Ειδικότερα στην Ελλάδα η εγχώρια ζήτηση για προϊόντα του κλάδου έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 και οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη όπως συνέβη στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ενώ η Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να κλείσει και να τεθεί σε εκκαθάριση μετά από απόφαση της μητρικής εταιρίας που είναι Ιταλική και η οποία έχει τεθεί υπό την επιτροπεία της Ιταλικής Κυβέρνησης, αποδεικνύοντας έτσι φίλοι Ιταλοί Ευρωβουλευτές την οικονομική αλληλεξάρτηση στο πλαίσιο της Ε.Ε. και την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας ενιαίας πλατφόρμας των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου».
Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: