29 Νοε 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Τα μνημόνια υπονομεύουν την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία

Αθήνα, 29/11/2014.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στις 25/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το θέμα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Τόνισε ότι δεν απασχολεί μόνο σήμερα την κοινωνία, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρώτα απ’ όλα έχει μια διάσταση ανθρώπινη, διότι η υγεία είναι σημαντικό, κεφαλαιώδες αγαθό για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχει διάσταση οικονομική διότι εφόσον δεν τηρείται η νομοθεσία η οποία έχει επιβληθεί, δίνετε η ευκαιρία μ’ αυτόν τον τρόπο σε διάφορες επιχειρήσεις να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό αφού έτσι έχουν χαμηλότερα κόστη.
Ταυτόχρονα όταν δεν τηρούνται οι κανόνες υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία δημιουργούνται και επιπλέον κόστη στο ίδιο το σύστημα υγείας των κρατών μελών.
Μάλιστα αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για χώρες όπως η Ελλάδα στην οποία λόγω του μνημονίου οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: