27 Νοε 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ψήφισα υπέρ της πρότασης μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να απαλλαγούμε από τον Γιούνκερ και την παρέα του.

Στρασβούργο, 27/11/2014.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την σημερινή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διαδικασία αιτιολόγησης ψήφου έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ως γνωστόν έχω καταψηφίσει τον Γιούνκερ ως υποψήφιο Πρόεδρο της Επιτροπής γιατί ως εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κόσμου της Ευρώπης και επί χρόνια πρόεδρος του Eurogroup είναι υπεύθυνος για τα μνημόνια, την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και το  επονείδιστο χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η αποκάλυψη του Γιούνκερ-γκειτ καθιστά πλέον διπλά επιβεβλημένη την απομάκρυνση του Γιούνκερ.

Υπερψήφισα λοιπόν της πρόταση μομφής κατά της Επιτροπής που υπέβαλε ο κ. Zanni και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προκειμένου να απαλλαγούμε από τον Γιούνκερ και την παρέα του.

Το γεγονός ότι η πρόταση μομφής υπογράφτηκε και από βουλευτές της άκρας δεξιάς με τους οποίους ως γνωστόν είμαστε απέναντι και μας χωρίζει άβυσσος σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να μην υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής μια και το μείζον διακύβευμα είναι η αποπομπή του Γιούνκερ.

Άλλωστε η πολιτική διαδρομή του καθενός είναι γνωστή και καταγεγραμμένη και ως εκ τούτου δεν χωρούν παρερμηνείες.

Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και εδραιώνουν τον Γιούνκερ στην Προεδρία της Επιτροπής".

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει καταψηφίσει τον Γιούνκερ δύο φορές. Μια ως υποψήφιο Πρόεδρο της Επιτροπής και μια κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως Σώμα.