20 Νοε 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Νότιο Σουδάν.

Βρυξέλλες, 20/11/2014

Δελτίο τύπου

Την αγωνία του για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Νότιο Σουδάν εξέφρασε ο  Aντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου   στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς  «εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και χιλιάδες από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Έτσι σήμερα το Νότιο Σουδάν αντιμετωπίζει την πιο ανησυχητική επισιτιστική κρίση παγκοσμίως καθώς σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη τροφίμων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ανθρωπιστική βοήθεια στη περιοχή αυτή  αυξήθηκε σε 7 εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτά τα κονδύλια δεν αρκούν».
Για το λόγο αυτό, επισήμανε, «πρέπει επειγόντως να ενισχυθούν με πόρους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προκειμένου να στηρίξουν τον πολύπαθο πληθυσμό του Νοτίου Σουδάν και ιδίως τα παιδιά που χτυπιούνται από πείνα, επιδημίες και ασθένειες».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στο Νότιο Σουδάν που έχει θρησκευτικές και εθνοτικές διαστάσεις».

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.