2 Οκτ 2014

Νότης Μαριάς προς Μοσκοβισί: Είστε υπεύθυνος για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα-Άμεση αποζημίωση από την τρόικα και διαγραφή του επονείδιστου χρέους τώρα.

Βρυξέλλες, 2/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δριμύτατη κριτική στο υποψήφιο Επίτροπο για τις οικονομικές και χρηματοδοτικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία Πιέρ Μοσκοβισί άσκησε σήμερα 2/10/2014 στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, ΕυρωβουλευτήςΝότης Μαριάς με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σημερινής  ακρόασης του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε στον Πιέρ Μοσκοβισί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με Ψήφισμά του το Μάρτιο 2014 έκρινε ότι η πολιτική που εφάρμοσε η τρόικα με τα Μνημόνια στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο ήταν καταστροφική.
«Ειδικότερα κ. Μοσχοβισί»,συνέχισε ο Νότης Μαριάς «η τρόικα μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο και γέμισε την πατρίδα μου με εκατομμύρια φτωχούς και με στρατιές ανέργων προκαλώντας μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση».
Ακολούθως ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι από ευρωπαϊκής πλευράς την πολιτική ευθύνη για τη δράση της τρόικας είχε το Εurogroup στο οποίο ο Πιέρ Μοσκοβισί ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μετείχε παίζοντας μάλιστα καθοριστικό ρόλο.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:
«Σας ερωτώ λοιπόν κ. Μοσκοβισί είστε ικανοποιημένος με τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της τρόικας για την Ελλάδα και αν όχι τι προτίθεστε να κάνετε ως Επίτροπος για την πλήρη αποζημίωση της Ελλάδας από την τρόικα και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα;
Αν θεωρείτε ότι η πολιτική σας ήταν λάθος γιατί δεν κάνετε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστω και την ύστατη στιγμή την αυτοκριτική σας;
Αν πάλι θεωρείτε ότι τα πήγατε καλά τότε εμείς γιατί να σας εγκρίνουμε ως Επίτροπο για να συνεχίστε την καταστροφική σας πολιτική για τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτή τη νέα σας θέση;».
Ο Πιέρ Μοσκοβισί φανερά αμήχανος και με απολογητικό ύφος προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του κάθε πολιτική ευθύνη αποκλείοντας τις αξιώσεις του ελληνικού λαού για αποζημιώσεις από την τρόικα και σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια είπε ότι θα πρέπει στο μέλλον να περιοριστεί ο ρόλος της τρόικας στην Ελλάδα και να λαμβάνονται υπόψη κάθε φορά οι ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων που όμως θα πρέπει σε τελική ανάλυση να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Και κατέληξε με κυνικό τρόπο αποδεικνύοντας ότι είναι πλήρως αμετανόητος ότι οι αποφάσεις της τρόικας και του Εurogroupλήφθηκαν για τη διάσωση της ευρωζώνης και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.