7 Οκτ 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή προς τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο της Επιτροπής: «Που πήγαν τα λεφτά κύριε Κατάινεν;»

Βρυξέλλες, 07/10/2014

Δελτίο Τύπου

Με αυτή την ερώτηση, η οποία προκάλεσε αρκετό θόρυβο στην αίθουσα, καθώς δεν άρεσε στους γερμανούς μνημονιακούς ευρωβουλευτές, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, απευθυνόμενος στον υποψήφιο Επίτροπο-Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα κ. Γ. Κατάινεν, του ζήτησε να εξηγήσει γιατί αφού η Ελλάδα έλαβε 214 δις ευρώ ως δάνεια από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στη μνημονιακή εποχή, έχει τελικά 1,5 εκατομμύριο ανέργους;
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε απευθυνόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας: «Πώς το εξηγείτε αυτό; Πού πήγαν τα λεφτά κ. Κατάινεν; Γιατί σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής 2,5 εκατ. πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και 3,8 εκατ. πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Τα γνωρίζετε όλα αυτά κ. Κατάινεν; Αναλαμβάνετε την  ευθύνη για την αποτυχία της πολιτικής σας και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα;»
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε απευθυνόμενος στον Γ. Κατάινεν: «Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα η τρόικα να αποζημιώσει την Ελλάδα για την τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στην πατρίδα μου;», ενώ ο Προεδρεύων της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσα σε μια συστηματική κλάκα Γερμανών ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έκλεινε τα μικρόφωνα προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.
Δεν τους αρέσει η ερώτησή μου, είπε ο Νότης Μαριάς σκωπτικά απευθυνόμενος στο Προεδρεύοντα.
Ο πρώην Φιλανδός Πρωθυπουργός κ. Κατάινεν φανερά θορυβημένος επισήμανε αμήχανα προς κατάπληξη όλων ότι αρκετοί πολίτες στην Φινλανδία και στην Ελλάδα τον έχουν ρωτήσει που πήγαν τα λεφτά, πετώντας στη συνέχεια τη μπάλα στην εξέδρα προκειμένου να αποφύγει τελικά να δώσει απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα του Νότη Μαριά.
Που πήγαν τελικά τα λεφτά;
 Που πήγαν τα 214 δις ευρώ που δόθηκαν δανεικά στην Ελλάδα;
Ποιοι τα έβαλαν στην τσέπη;
Επισυνάπτεται το βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά και την απάντηση του Γ. Κατάινεν.