24 Σεπ 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να γίνει δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε σήμερα στη Συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής,  Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Συγκεκριμένα ο Νότης Μαριάς ζήτησε να πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών για το σημαντικό αυτό εθνικό θέμα προκειμένου να γίνει γνωστό στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Επίσης ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων από τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής δεν αφορά μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και άλλους ευρωπαίους πολίτες και ιδίως  Ιταλούς και Πολωνούς.

Η πρόταση του Νότη Μαριά εφόσον γίνει δεκτή και από τις άλλες πολιτικές ομάδες δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των γερμανικών  αποζημιώσεων αφού κατά τη δημόσια ακρόαση θα προσέλθουν να καταθέσουν συγγενείς των θυμάτων της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πολωνία και αλλού, γνωστοί επιστήμονες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και βουλευτές.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι η δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα μεταδίδεται ζωντανά από τη web tv του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οψόμεθα εις Φιλίππους