18 Σεπ 2014

Νότης Μαριάς στο Στρασβούργο: Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους ανέργους και όχι για τις τράπεζες.

Μιλώντας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τη Νεολαία, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η πολιτική της μερκελικής λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες.
Ειδικότερα πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την κοινωνική περιθωριοποίηση πανευρωπαϊκά, ενώ το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 53,1%.
Τα ποσά που διαθέτει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ψίχουλα σε σχέση με τα τεράστια κονδύλια που φορτώθηκαν στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την κρίση.
Έτσι η Ε.Ε. με το υπό συζήτηση πρόγραμμα διαθέτει μόνο 6 δις ευρώ πανευρωπαϊκά τη στιγμή που την τελευταία τετραετία  διατέθηκαν πάνω από 1,5, τρις ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών.
Κοινωνικοποιήθηκαν λοιπόν οι ζημιές των τραπεζών και γέμισε στρατιές ανέργων η Ε.Ε. επισήμανε με νόημα ο Νότης Μαριάς.
 Για το λόγο αυτό πρέπει η Ε.Ε. να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική της λιτότητας και να αυξήσει τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατέληξε ο Νότης Μαριάς κλείνοντας την παρέμβασή του στην Ευρωβουλή.



Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο: