16 Σεπ 2014

Τα έψαλε χοντρά χθες στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς στον Επίτροπο Γεωργίας για το ρωσικό εμπάργκο.

Στρασβούργο, 16/09/2014 

Δελτίο Τύπου

Τα έψαλε χοντρά χθες στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς στον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης  Ντατσιάν Τσόλος κατά τη συζήτηση Ερώτησης για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα των χωρών μελών της Ε.Ε.. Όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς ο κ. Τσόλος δεν έπεισε με τις απαντήσεις του. Το αντίθετο δημιούργησε ανησυχίες στους χιλιάδες αγρότες της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ήδη συνέχισε ο Νότης Μαριάς η ζημιά για τους αγρότες της Ελλάδας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι τεράστιες και δεν αντισταθμίζονται με τα ψίχουλα που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που έχει προκληθεί συνέχισε ο Νότης Μαριάς αφορά στην απώλεια της μεγάλης ρωσικής αγοράς για τους Έλληνες και άλλους αγρότες οι οποίοι επένδυσαν σημαντικό χρόνο και χρήμα  επί σειρά ετών προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ρώσους καταναλωτές.
Καθώς λοιπόν οι φτωχοποιημένοι από τα μνημόνια και τη μερκελική λιτότητα αγρότες του Ευρωπαϊκού Νότου χάνουν πλέον και τη ρωσική αγορά, η Ε.Ε. οφείλει να τους αποζημιώσει πλήρως για τις απώλειες που έχουν υποστεί.
Κατόπιν ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε ότι ήδη από τις 9 Αυγούστου είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στον κ. Τσόλος ζητώντας την πλήρη αποζημίωση όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών αλλά και των συναφών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο όπως είναι οι μεταφορείς αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις.
Και ο Νότης Μαριάς κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή δήλωσή του με τους βουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών  στήριξης των Ελλήνων και Ιταλών αγροτών που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο.

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: