10 Σεπ 2014

Μήνυμα του Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Καθηγητή Νότη Μαριά, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015.

«Ξεκινά αύριο ένα ακόμα σχολικό έτος στη μνημονιακή Ελλάδα. Οι πολιτικές της συγκυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στη Παιδεία με αποτέλεσμα μαθητές, καθηγητές και γονείς να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.
Οι μηδενικοί διορισμοί σε μόνιμο προσωπικό, οι συνεχείς περικοπές στις πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, η υποστελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής και των Ολοήμερων Σχολείων, καθώς και οι σημαντικές ελλείψεις σε κτιριακές σχολικές υποδομές, είναι η θλιβερή πραγματικότητα.
Η υποκριτική πολιτική των διαπιστώσεων και της παραδοχής των προβλημάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν. Αυτό που απαιτείται είναι απαγκίστρωση από την ασφυκτική μνημονιακή πολιτική που μειώνει τα κονδύλια για το δημόσιο σχολείο και πνίγει την Εκπαίδευση.
Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή η Παιδεία πρέπει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και να μην αντιμετωπίζεται ως παρίας. Πρέπει να επενδύσουμε στην Οικονομία της Γνώσης. Είναι προϋπόθεση για μια σύγχρονη κοινωνία ελεύθερων, δημοκρατικών πολιτών.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία».