8 Αυγ 2014

Ο Νότης Μαριάς στις επετειακές εκδηλώσεις για το σαμποτάζ της Δαμάστας κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής

Δελτίο τύπου 08.08.2014

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το σαμποτάζ της Δαμάστας κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής παρευρέθη ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.
Στην συνέχεια ο Νότης Μαριάς συνομίλησε με πολίτες και φορείς της περιοχής της Δαμάστας και κατόπιν έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Συμμετέχουμε στις σημερινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους συμπατριώτες μας που έπεσαν κατά το σαμποτάζ της Δαμάστας. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, Έλληνες πατριώτες μαζί με δυνάμεις συμμάχων μας από τη Βρετανία και την ΕΣΣΔ επέφεραν σοβαρό πλήγμα στις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Μάλιστα κατά τη μάχη αυτή εκτός από τους τρεις συμπατριώτες μας έπεσε ηρωικά και ένας Ρώσος μαχητής. Τότε η σοβιετική Ρωσία αποτέλεσε πολύτιμο σύμμαχο της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στο γερμανικό ζυγό, τώρα η μνημονιακή συγκυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με την Ευρωπαϊκή  Ένωση και τη Μέρκελ στην επιβολή κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία».