12 Αυγ 2014

Ο Νότης Μαριάς στο Χόνδρο Βιάννου

Δελτίο τύπου 12.08.2014

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων με μέλη και φίλους των Αντιμνημονιακών Πολιτών και των ΑΝΕΛ στην Κρήτη, ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, πραγματοποίησε χθες την τέταρτη συνάντηση – εκδήλωση στο χωριό Χόνδρος στην  περιοχή της μαρτυρικής Βιάννου.

Κατά τη συνάντηση συζήτησε με φίλους και συνεργάτες τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητές του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και για τις κοινοβουλευτικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα ιδίως για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και κατέγραψε τις δικές τους προτάσεις.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς τα κοινωνικά προβλήματα στην περιοχή εντείνονται  λόγω της μείωσης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών το 2013 λόγω της σχινοκαρπίας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης να τους καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις. Ταυτόχρονα το ρωσικό εμπάργκο κατά των αγροτικών προϊόντων έχει φέρει σε απόγνωση και τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.