25 Ιουλ 2014

Συνάντηση του Νότη Μαριά στις Βρυξέλλες με Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο για συντονισμό δράσης για τα χημικά της Συρίας

Δελτίο τύπου 25/07/2014

Συνάντηση με Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο είχε χθες 24/7/2014 στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Στη συνάντηση εκ μέρους του Κινήματος των Πέντε Αστέρων συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές Eleonora EVI, Marco VALLI και Marco ZANNI.
Στην εν λόγω συνάντηση  ο Νότης Μαριάς συζήτησε με τους Ιταλούς συναδέλφους του τον συντονισμό δράσης για τα χημικά της Συρίας σε συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή να φέρει το θέμα για συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Σημειώνεται ότι τότε οι Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων είχαν υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Νότη Μαριά και είχαν ασκήσει σκληρή κριτική στην Ιταλική Προεδρεία για το ζήτημα των χημικών της Συρίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τρόποι για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των Ευρωβουλευτών με στόχο τη δημιουργία στο μέλλον ενός μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ενάντια στη μερκελική πολιτική της λιτότητας.
Τέλος η συνάντηση αυτή του Νότη Μαριά με τους Ιταλούς Ευρωβουλευτές  έρχεται σε συνέχεια της δημόσιας στήριξης του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) με τακτικισμούς απέκλεισαν από το προεδρείο της Επιτροπής την εκπρόσωπο του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.