4 Ιουλ 2014

Ο Νότης Μαριάς για τα αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας: "Ο κ. Σαμαράς δεν απάντησε για τα 214 δισ. ευρώ..."

Ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) Νότης Μαριάς σε δήλωσή του ύστερα από την συζήτηση στην Ευρωβουλή για τα αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας,στις 3 Ιουλίου στο Στρασβούργο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Σαμαράς δεν απάντησε στο κύριο ερώτημα: "πώς ενώ από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πάρει 214 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια και ενώ με αυτό το ποσό θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί, να είχε απογειωθεί η ελληνική οικονομία, παρά ταύτα κάτι τέτοιο δεν έγινε...»

«Αντίθετα η πραγματικότητα είναι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, 6.000 αυτοκτονίες, 40% μείωση των μισθών και των συντάξεων, 40% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, το δημόσιο χρέος ανέρχεται πλέον στο 175% του ΑΕΠ, δημοσιονομικό έλλειμμα 11,5%, PSI με το οποίο διαλύθηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι Έλληνες ολιγάρχες, οι οποίοι ήταν μεγαλομέτοχοι των Τραπεζών»

Όπως υπογράμμισε ο κ. N.Μαριάς,όσα έκανε με την πολιτική του ο κ. Σαμαράς και οι προκάτοχοι του οδήγησαν στη δημιουργία ενός κοινωνικού νεκροταφείου στην Ελλάδα,τονίζοντας ότι ούτε η Ελληνική Προεδρία, την οποία χαρακτήρισε «μνημείο αποτυχίας», ούτε η πολιτική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση στη πατρίδα μας αποτελούν «success story». Αντίθετα,είναι «μια μνημονιακή πολιτική που έχει διαλύσει τη χώρα».

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων: https://www.youtube.com/watch?v=Ds-rzFV07JE