3 Μαΐ 2014

Γερμανικές αποζημιώσεις – Μνημόνιο και ΤΑΠ στην προεκλογική ατζέντα του Νότη Μαριά

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Υπό όρους και προϋποθέσεις η αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της Καβάλας


Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Καθηγητή Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νότη Μαριά, στην Καβάλα.

Όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές πρέπει να καταδικάσει τη μνημονιακή πολιτική προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εθνικές εκλογές ώστε να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τους δανειστές.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και δρομολόγηση των διαδικασιών για την αποζημίωση της χώρας μας από την τρόικα λόγω της καταστροφής που επέφερε με τη μνημονιακή της πολιτική στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Καβάλα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στο Baku του Αζερμπαϊτζάν τον Μάρτιο 2014, στις συναντήσεις του με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες του Αζερμπαιτζάν και στις επισημάνσεις που έκανε σχετικά με τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα για την διέλευση του ΤΑΠ.




Υπογράμμισε επίσης την μεγάλη ανάγκη να αναδειχθεί η Καβάλα υπό όρους και προϋποθέσεις σε ενεργειακό κόμβο και να γίνει πραγματική αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να προχωρά σε πραγματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν ξεπουληθεί δημόσια περιουσία όπως το λιμάνι της Καβάλας ή το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και αν δεν δρομολογήσουμε τουρισμό νέου τύπου στη Θάσο αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στη συνέχεια ο Νότη Μαριάς μαζί με μέλη και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης, διένειμε εκλογικό υλικό και συζήτησε με τους πολίτες.

Η επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά ολοκληρώθηκε με συμμετοχή του σε εκπομπές τοπικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Για περισσότερη ενημέρωση στο: http://notismarias.blogspot.gr/2014/05/2_3.html