17 Μαΐ 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17-18.05.2014

Με ποιοι τρόπο οι ΑΝΕΛ, το κόμμα σας κατεβαίνει στις ευρωεκλογές;   
   
Οι Ευρωεκλογές 2014 είναι  πρόκληση για την πατρίδα μας και το λαό μας.  Η  κεντρική στρατηγική των ΑΝΕΛ στην εκλογική αυτή μάχη είναι διττή.  Αφενός να ηττηθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η πολιτική της και αφετέρου να δρομολογηθεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική η οποία θα ενισχύει την Ευρώπη των λαών και θα αντιστρατεύεται την Ευρώπη των τραπεζών, μια στρατηγική ενάντια στη γερμανική Ευρώπη και στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας.
Ο Ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές πρέπει να καταδικάσει τη μνημονιακή πολιτική προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εθνικές εκλογές ώστε να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τους δανειστές.

Αν εκλεγείτε, ποιο θέμα θα αποτελέσει την προτεραιότητά σας στον αγώνα σας για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Κορυφαία προτεραιότητα μου αποτελεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και για το λόγο αυτό καλώ τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου προκειμένου να έχω τη δυνατότητα να θέσω το εθνικό αυτό ζήτημα στην επόμενη Ευρωβουλή.
Η άμεση διεκδίκηση των  αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί δέσμευση.
Όπως έχω αναφέρει και στη Βουλή, σχετική εμπιστευτική έκθεση του Ματίας Ρος  προς το  Γερμανικό Κοινοβούλιο για τις οφειλές της Ο.Δ. Γερμανίας προς την Ελλάδα υποστήριξε ότι οι ελληνικές αξιώσεις ισχύουν κανονικά. Να θυμίσουμε μόνο ότι  το συνολικό ποσό των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας ανέρχεται τουλάχιστον σε 162 δις ευρώ πλέον  τόκων.



Άλλα θέματα –στόχους που έχετε στην ατζέντα σας;

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες και για το λόγο αυτό πρέπει να παλέψουμε για την αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Τα σχέδια του Φούχτελ και της παρέας του για  δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή της Θράκης και η κοσοβοποίηση της περιοχής μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Ως γνωστό η μνημονιακή συγκυβέρνηση θέσπισε διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες παράνομοι μετανάστες θα μπορούν να απασχολούνται στην περιοχή με χαμηλότατες αμοιβές, σε μια περιοχή που μαστίζεται ήδη από την ανεργία.

Επιμένουμε ότι θα πρέπει άμεσα να κουρευτούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η  ΕΚΤ και τα οποία ενώ τα αγόρασε με έκπτωση τουλάχιστον 40% απαιτεί να τα πληρωθεί κάθε φορά  στην ονομαστική τους αξία  κερδοσκοπώντας έτσι ασύστολα σε βάρος του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού.
Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας για διαγραφή του επονείδιστου χρέους και καταγγελία των  μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων  και όλων των νόμων που εκδόθηκαν σε εκτέλεση τους.

Ήταν εύκολη η απόφαση να αφήσετε το ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η συμμετοχή βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Ευρωψηφοδέλτιο ήταν μια απόφαση που λήφθηκε αρκετά νωρίς από τους ΑΝΕΛ και την οποία υλοποιώ  παρά τη θέσπιση του γνωστού εκλογικού κωλύματος που επιβλήθηκε στους εν ενεργεία βουλευτές.
Έτσι δεν δίστασα να παραιτηθώ από βουλευτής, προκειμένου να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τι καινούριο θα φέρουν οι ΑΝΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο;

Είναι χρήσιμη και απαραίτητη, η φωνή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Παλεύουμε για τη στήριξη των εθνικών μας θεμάτων και στην ευρωβουλή προτάσσοντας τις κόκκινες γραμμές που οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει διαχρονικά στα θέματα αυτά.
Θεωρούμε απαραίτητο να ξεκινήσει ουσιαστικά μια διαδικασία για την πολιτική και δικαστική τιμωρία όσων συμμετείχαν και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην φτωχοποίηση της χώρας μας αλλά και μεγάλου μέρους της Ευρώπης.

Ενώνουμε την φωνή μας με όσους θέλουν την Ευρώπη των λαών, των κρατών και ΟΧΙ των Τραπεζών