3 Απρ 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ GATE

Δελτίο τύπου 02/04/2014


«Κυρία Πρόεδρε, παίρνω το λόγο για να πω ότι η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκφράστηκε με σαφήνεια από τον κ. Καμμένο.

Όμως, ακούσαμε τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας, ακούσαμε και το ΠΑΣΟΚ και ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις: Η απόπειρα της Κυβέρνησης να κουκουλώσει αυτό το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την πλευρά τη δικιά μας.

Φαίνεται ότι πλέον επικεντρώνονται όλοι στην αποπομπή ή στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου. Ο κ. Μπαλτάκος είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, την πολιτική ευθύνη του διορισμού του και της δράσης του και του ελέγχου του και του μη ελέγχου του έχει ο Πρωθυπουργός.

Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα δεν πρόκειται και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί πλέον στα μάτια του ελληνικού λαού, όση προσπάθεια και εάν κάνουν. Και το λέμε εδώ ξεκάθαρα ότι η θέση μας ισχύει. Μετά απ’ αυτά που αποκαλύφθηκαν εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση συνολικά και να πάμε σε εκλογές. Δεν μπορεί να υφίσταται αυτή η εκκρεμότητα.

Τώρα αν αυτό δεν το επιθυμεί η Συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς και επιχειρήσουν τη συγκάλυψη, δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα που μας δίνει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για να εκκαθαριστεί με δημοκρατικότατο τρόπο η εκκρεμότητα η οποία έχει προκύψει από το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Από το να συζητούμε ένα θέμα και να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις μέχρι που να λέμε ότι πρέπει να παραιτηθεί το σύνολο της Κυβέρνησης, νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Κύριε Μαριά, κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , αυτό δεν το περιμένουμε από εσάς που το δικό σας Κόμμα, οι Βουλευτές του δικού σας Κόμματος ένωσαν τις υπογραφές τους με τις υπογραφές της Χρυσής Αυγής, αν θυμάστε, για μία περίπτωση, την περίπτωση τη σχετιζόμενη με τη λίστα Λαγκάρντ και στήσατε μαζί - Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - μία κάλπη. Νομίζω ότι πρώτα θα κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Ούτε σας έχει επιτεθεί, ώστε να προσπαθείτε τώρα να βγείτε από πάνω. Εσάς δεν σας έχει πειράξει βίντεο, όπου σε καθυβρίζουν σε όλη τη διαδρομή από τη Μητρόπολη μέχρι το Σύνταγμα με τον χειρότερο χαρακτηρισμό που μπορεί να ακούσει μία γυναίκα, και τολμάτε τώρα και ζητάτε τα ρέστα, επειδή έγινε μία αστοχία!

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ: Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, πρώτον, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπέβαλαν μία πρόταση για παραπομπή του κ. Παπανδρέου. Αυτή ήταν η πρότασή μας υπογεγραμμένη απ’ όλους τους Βουλευτές μας κάτω από τον τίτλο του κινήματός μας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». Από εκεί και πέρα υπέγραψαν όσοι Βουλευτές ήθελαν να υπογράψουν.

Δεύτερον, το Προεδρείο εμφάνισε ως δήθεν κοινή πρόταση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Χρυσής Αυγής την πρόταση αυτή.

Και τρίτον, την κάλπη αυτή που ζητούσαμε να στηθεί για την παραπομπή του κ. Παπανδρέου, για τον οποίο είχε πει ο κ. Σαμαράς, όταν ήταν Αντιπολίτευση, τη μία και μοναδική περίφημη Εξεταστική Επιτροπή, αυτή η κάλπη δεν ήθελαν να στηθεί οι συγκυβερνώντες και οι συνένοχοι πλέον σε αυτό το έγκλημα. Πλέον έχουν κατρακυλήσει βαθιά!

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε. Η θέση μας απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρη. Όμως, αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση μέσω του κ. Μπαλτάκου είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη Χρυσή Αυγή και αυτό πρέπει να απαντήσει.

Δηλαδή αυτές οι απειλές του κ. Μπαλτάκου προς τη Δημοκρατική Αριστερά που τους είπε πως εάν φύγουν, αυτοί μπορούν να κάνουν Κυβέρνηση ως Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή μαζί. Αυτή είναι η πραγματικότητα».