5 Απρ 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ

Δελτίο τύπου 04/04/2014


«Δεν ξεπλένει την κυβέρνηση η παραίτηση Μπαλτάκου»

«Η κυβέρνηση παραμένει όμηρος της Χρυσής Αυγής»

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Νότης Μαριάς για ακόμη μια φορά ζήτησε την παραίτηση της  κυβέρνησης για το Μπαλτάκος-gate και την προκήρυξη εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει όμηρος της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα κάλεσε τα κόμματα του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου να συνυπογράψουν την πρόταση μομφής που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατά της κυβέρνησης για το Μπαλτάκος – gate.

Όπως είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ  θα αναληφθεί άμεση  πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του χρονικού ορίου που αυτά θέτουν, ώστε σε συνεργασία με τα κόμματα του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες πενήντα (50) υπογραφές και να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

«Μόνο με εθνικές εκλογές μπορεί να εκκαθαριστεί το Μπαλτάκος-gate» επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος επίσης στη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζήτησε να ερευνηθεί ο ρόλος τους και η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Παράλληλα ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι οι ΜΚΟ είναι χρήσιμες, όμως πρέπει να απεξαρτηθούν από το κράτος και να λειτουργούν με βάση τον εθελοντισμό.


Καταλήγοντας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε να πέσει άπλετο φως στον τρόπο χρηματοδότησης των ΜΚΟ από τα διάφορα Υπουργεία και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι παραβίασαν την κείμενη νομοθεσία.