7 Απρ 2014

«Απάντηση αρμόδιου Υπουργού σε αναφορά του Νότη Μαριά σχετικά με τον προβληματισμό για την «τύχη» των ιδιόκτητων κτιρίων του ΙΚΑ Χερσονήσου και Αγίου Μηνά»

Δελτίο τύπου 07/04/2014


«Στις 23.1.2014 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με τα ιδιόκτητα κτήρια του ΙΚΑ στις περιοχές Χερσονήσου και Αγίου Μηνά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα (φιλοξενεί ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης) υπάρχει προβληματισμός για την «τύχη» των ιδιόκτητων κτηρίων του ΙΚΑ σε Χερσόνησο (άνω των 2500 τμ) και σε Άγιο Μηνά δεδομένου ότι θεωρείται απίθανο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος, να εργάζονται μόλις τρεις υπάλληλοι σε κάθε ένα από αυτά τα γραφεία.
Επισημαίνεται ακόμη ότι τα ιδιόκτητα κτήρια του ΙΚΑ αποτελούν περιουσία των ασφαλισμένων του επομένως κάθε σκέψη για ξεπούλημα ή για άνευ όρων παράδοσή τους σε άλλο φορέα στρέφεται κατά του δημοσίου οφέλους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.»

Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’ αριθ. 2445/30.1.2014 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. 5360/420/20.2.2014 απάντηση:

«• Το Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καμινίων Κρήτης (Διοικητικές Υπηρεσίες) στεγάζεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επί της οδού Αγίου Μηνά 11, αποτελούμενο από πέντε ορόφους με υπόγειο, ισόγειο και δώμα,
• Το Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιμένα Χερσονήσου (Διοικητικές Υπηρεσίες) καθώς και ο ΕΟΠΥΥ Λιμένα Χερσονήσου (Υγειονομικές Υπηρεσίες), συστεγάζονται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επί της οδού Εργοτέλη, στη θέση «Πρίνος», αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και 1° όροφο.

Το Δ.Σ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενέκρινε πρόσφατα την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων μονάδων, δεν έχει όμως εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση από το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η Υπηρεσία συνεκτιμώντας τις γενικότερες στεγαστικές της ανάγκες στο Νομό, θα είναι σε θέση να προτείνει τρόπους αξιοποίησης των ακινήτων ιδιοκτησίας της, προκειμένου να διασφαλίσει την κυριότητα των κτιρίων αλλά και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.»