26 Μαρ 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου 26/03/2014

Το μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε για μια ακόμη φορά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής.
Μιλώντας ενώπιον των Γερμανών βουλευτών ο Νότης Μαριάς επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα διεκδικεί την άμεση καταβολή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι η ελληνική Βουλή αποφάσισε τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Απαντώντας δε, στις δήθεν «φιλικές» γερμανικές «χειρονομίες» προς την ελληνική πλευρά για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Οργανισμού Νεολαίας ο Νότης Μαριάς επεσήμανε στους Γερμανούς βουλευτές ότι καλό θα είναι να φροντίσουν να δρομολογηθεί η υπογραφή συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, η οποία είναι σε εκκρεμότητα από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε στους Γερμανούς βουλευτές ότι το μνημόνιο και η μερκελική συνταγή άγριας λιτότητας απέτυχαν, αφού πέραν των άλλων παρότι η Ελλάδα πήρε μέχρι στιγμής από το 2010, δάνεια ύψους 214 δις ευρώ, εντούτοις η ανεργία έχει ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας.