26 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.)»

Δελτίο τύπου 26/03/2014

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σχετικά με αιτήματά τους.
Σύμφωνα με την επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μεταξύ άλλων ζητά:
1)         Άρση των μειώσεων που έχουν επιβληθεί στους μισθούς των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις λόγω μνημονίου.
2)         Άρση των περικοπών που έχουν σημειωθεί με τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (Ν. 4039/2012 και Ν. 4111/2013) στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και στα δώρα εορτών, αδείας στα άτομα με 67% ποσοστό αναπηρίας.
3)         Άρση των περικοπών που έχουν σημειωθεί με τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων (Ν. 4024/2011 και Ν. 4039/2012) στις επικουρικές συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
4)         Χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με κριτήριο όχι την ηλικία αλλά το εισόδημα του συνταξιούχου.
5)         Χρηματοδότηση του τομέα της ψυχικής υγείας και πρόνοιας καθώς και του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.