11 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία του Σωματείου Κωφών Ηρακλείου Κρήτης «ΚΑΝΤΙΑ» για την κακή κατάσταση των ελληνικών δρόμων»

Δελτίο τύπου 11/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Σωματείου Κωφών Ηρακλείου Κρήτης «ΚΑΝΤΙΑ», η οποία αναφέρεται στην κατάσταση των ελληνικών δρόμων.
Σύμφωνα με την επιστολή του εν λόγω Σωματείου καθημερινή ταλαιπωρία με μεγάλες φθορές στα οχήματά τους υφίστανται οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος στους δημοτικούς και περιφερειακούς δρόμους της Κρήτης.
Δρόμοι με πλήθος κακοτεχνιών (λακκούβες, μπαλώματα, σαμαράκια κ.τ.λ.) αποτελούν παγίδες για κάθε οδηγό πολλώ μάλλον όταν αυτός μετακινείται για να εξασφαλίσει το μεροκάματό του (εργαζόμενοι σε ταχυφαγεία, ταχυμεταφορές κ.α.) θέτοντας σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή την σωματική του ακεραιότητα.
Τέλος προτίθενται να διεκδικήσουν αποζημίωση για βλάβες στα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες τους και θεωρούν επιβεβλημένη την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικούς και περιφερειακούς δρόμους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.