31 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ανατολικής Κρήτης “Η Κνωσσός” σχετικά με το ασφαλιστικό πρόβλημα του κλάδου τους»

Δελτίο τύπου 29/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ανατολικής Κρήτης «Η Κνωσσός» η οποία αναφέρεται στο ασφαλιστικό πρόβλημα του κλάδου τους.

Σύμφωνα με την επιστολή οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές τουριστικών καταλυμάτων αν και βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση υποχρεούνται πλέον σε ετήσια καταβολή 4.000 ευρώ στο ΟΑΕΕ για ετήσιες εισπράξεις οι οποίες συχνά δεν υπερβαίνουν τα 8.000 ευρώ.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προειδοποιεί για κλείσιμο των ¨μικρών¨ αλλά πολύ σημαντικών για την τοπική κοινωνία επιχειρήσεών τους και ζητά:
1)            Να επανεξεταστεί το νομικό πλαίσιο και να επανέλθει με νομοθετική παρέμβαση η απαλλαγή επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων μέχρι δέκα (10) δωμάτια από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ  όπως ίσχυε με τον νόμο 3846/2010 (άρθρο 25 παράγραφος 5).
2)            Οι αλλαγές να έχουν αναδρομική ισχύ για όσους έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί πριν την 1.7.2012.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.