13 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας νοτιοδυτικά της Κρήτης»

Δελτίο τύπου 13/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου αναφορικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου ενέκρινε, ομόφωνα, ψήφισμα κατά της ρίψης των χημικών της Συρίας νοτιοδυτικά της Κρήτης, θεωρώντας ότι η περιοχή τους πλήττεται άμεσα αφού βρίσκεται κοντά στο σημείο ρίψης και διαθέτει παραλία μήκους σαράντα πέντε χιλιομέτρων.
Θεωρούν επίσης ότι τα θαλάσσια ρεύματα είναι δυνατόν να μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, άρα και στις ελληνικές ακτές, με άγνωστες επιπτώσεις τότε στα θαλάσσια οικοσυστήματα και κατ’ επέκταση στην υγεία των ανθρώπων (μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτες – τουρίστες).
               Επειδή το δικαίωμα των πολιτών για τεκμηριωμένη πληροφόρηση είναι αναφαίρετο, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.