10 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) για την υποστελέχωση του τομέα φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας»

Δελτίο τύπου 10/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφορικά με την υποστελέχωση του τομέα φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.
Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. στο υπόμνημά της τονίζει πως το προσωπικό που έχει απομείνει κυρίως λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλήρως στη φύλαξη των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας αλλά και στην επαρκή εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών ιδίως τους θερινούς μήνες.
Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν καθυστερήσεις, μειωμένο ωράριο λειτουργίας, περιορισμένη παροχή υπηρεσιών κ.α. με αποτέλεσμα η χώρα να έχει βρεθεί στο επίκεντρο δυσμενούς κριτικής.
Με δεδομένο την πλούσια πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, βιβλιοθήκες κ.α.) της χώρας, αλλά και την συμβολή του τουρισμού στην οικονομία της Ελλάδας, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.