12 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνου για το νέο Π.Δ. και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών»

Δελτίο τύπου 12/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης αναφορικά με το Π.Δ. 28 Αρ. φύλλου 48 (28/02/2014) και τις συνέπειές του στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με την επιστολή του εν λόγω Συλλόγου το Π.Δ. 28 προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών (στο νομό που ήδη υπηρετούν) και υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών με χρόνο υπηρεσίας μικρότερο των 12 ετών ακόμη και αν καλύπτουν λειτουργικά κενά (για τα λειτουργικά αυτά κενά θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές).
Εάν τώρα ένας πλεονάζων εκπαιδευτικός αρνηθεί να τεθεί στον πίνακα  των υποχρεωτικών μεταθέσεων εντός περιφερείας, τίθεται αυτομάτως στον πίνακα των υποχρεωτικών μεταθέσεων σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Επίσης όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται 15 Ιουνίου δηλαδή πριν τη λήξη του σχολικού έτους επομένως πριν τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών που συνεπάγονται και νέες οργανικές θέσεις.
Οι δε συνέπειες για τους εργαζόμενους όλων όσων το Π.Δ. 28 προβλέπει είναι η άνιση αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών (παλαιοί και νέοι), υπερβολικές υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών (τεχνητά υπεράριθμοι), ανασφάλεια (αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί η οργανική θέση του εργαζομένου) και περαιτέρω απολύσεις αφού το προσωπικό εύκολα πλέον θα χαρακτηρίζεται ως πλεονάζον.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με το εν λόγω Π.Δ. βάλλονται τόσο οι ίδιοι όσο και η ποιοτική δημόσια παιδεία, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.