30 Μαρ 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνηση είναι ουσιαστικά  ένα τέταρτο μνημόνιο με κρυφές συμφωνίες, κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

«Φέρνετε ένα ογκώδες νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να ψηφισθεί μέσα σε λίγες ώρες, με τρία μόλις άρθρα και εκατοντάδες  επιμέρους διατάξεις,  εκβιάζοντας  με αυτόν τον τρόπο όσους βουλευτές της συμπολίτευσης διαφωνούν, να το ψηφίσουν, υπονομεύοντας  τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς» επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.

Απευθυνόμενος δε προς τους  βουλευτές της συγκυβέρνησης καυτηρίασε την καταστροφική δράση των συνταγών του μνημονίου και την αποτυχία του  τονίζοντας  χαρακτηριστικά : «επαίρεστε ότι σώσατε την πατρίδα, όμως  η χώρα μας αν και έχει λάβει δάνεια ύψους 214 δισ. ευρώ, μετά την είσοδό της στο μνημόνιο, τελικά έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους. Αυτή είναι η «συμμετοχή» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι σε φάση κρίσης είναι απαγορευτικό να απελευθερώνονται οι αγορές,  «γιαυτό έχετε απέναντί σας τους φαρμακοποιούς, τους κτηνοτρόφους, τους περιπτερούχους, τους αρτοποιούς, δεν είναι αυτοί οι συντεχνίες , είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Αντίθετα πρέπει να σπάσουν τα καρτέλ, πρέπει να παταχθεί η λαθρεμπορία καυσίμων. Το κάνετε αυτό; Όχι, φέρνετε το πολυνομοσχέδιο για να είστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις σας απέναντι στην τρόικα, με όσα υπογράψατε. Λέτε με απλά λόγια λοιπόν το μνημόνιο τελείωσε-ζήτω το μνημόνιο.

Αντί όμως να τελειώσει το μνημόνιο, το μνημόνιο τελείωσε μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι η συνταγή της λιτότητας που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές θα εξακολουθεί να υφίσταται για χρόνια καθώς  θα υπάρχει αυξημένη εποπτεία έως το 2050, μέχρις ότου η χώρα μας να εξοφλήσει το 75% των δήθεν χρεών της στον EFSF και στον  ESΜ .              

Αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η ρύθμιση για τα φαρμακεία οδηγεί στην απαξίωση της δημόσιας υγείας μετατρέποντας τα φαρμακεία σε φαρμακοπωλεία.

Ταυτόχρονα κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλει κινεζοποίηση των μισθών και λεηλατεί για ακόμη μια αφορά τις επικουρικές συντάξεις.

«Σπάτε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το δημόσιο με τους κατόχους των φωτοβολταικών καταστρέφοντας ουσιαστικά όσους έχουν μικρές μονάδες,   ποιους στηρίζετε;» αναρωτήθηκε ο Νότης Μαριάς ενώ αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα τόνισε τα εξής : «αφαιρέσατε από τους πολίτες 49 δις ευρώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια και θα δώσετε εφάπαξ 500 ευρώ το χρόνο. Αντί το κοινωνικό πλεόνασμα του 1,5 δις ευρώ να μοιραστεί όλο στους συνταξιούχους όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός,  δίνετε τελικά μόνο τα 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα πηγαίνουν στους τοκογλύφους.»

Απευθυνόμενος τέλος στους υπουργούς της κυβέρνησης ο Νότης Μαριάς τόνισε τα εξής: «να είστε βέβαιοι ότι θα  πάρετε την απάντηση στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός θα σας πει να φύγετε».