11 Μαρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου για τον περιορισμό της ενιαίας τιμής των βιβλίων»

Δελτίο τύπου 11/03/2014


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου η οποία αναφέρεται στον περιορισμό της ενιαίας τιμής μόνο στα λογοτεχνικά βιβλία κατά την πρώτη έκδοση.
Σύμφωνα με την επιστολή της εν λόγω Ένωσης καταργείται στην πράξη το σύστημα της ενιαίας τιμής του βιβλίου που ισχύει σε πολλές χώρες της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία κ.α.) με αποτέλεσμα το κλείσιμο μικρών και μεσαίων ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων καθώς και την απαξίωση του θεσμού των πνευματικών δικαιωμάτων για τους συγγραφείς.
Επίσης επισημαίνετε ότι όλα τα βιβλία πρέπει να έχουν ενιαία τιμή προκειμένου να προστατευθεί το ποιοτικό βιβλίο, η ελληνική παράδοση, η ελληνική γλώσσα και οι Έλληνες συγγραφείς ώστε να μην επωφελούνται τα μεγάλα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.