18 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα σχετικά με την υπολειτουργία του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/11/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκατοντάδες καρκινοπαθείς από όλη τη Κρήτη αλλά και οι θεράποντες γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση αφού στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το ένα από τα δύο μηχανήματα ακτινοθεραπείας υπολειτουργεί.

Πρόκειται για το μεγάλο μηχάνημα των 18 εκατομμυρίων βολτ το οποίο αναγκαστικά λειτουργεί για διπλάσιο αριθμό ασθενών από όσους οι προδιαγραφές του επιτρέπουν, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να τίθεται εκτός λειτουργίας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού η προμήθεια των πανάκριβων ανταλλακτικών είναι χρονοβόρα.


Επειδή οι ασθενείς πρέπει να υποβάλλονται σε συγκεκριμένο αριθμό ακτινοβολιών εντός του χρονικού διαστήματος που οι θεράποντες γιατροί ορίζουν αλλιώς τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους,ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.