16 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα λειψυδρίας που μαστίζει το Δήμο Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Creteplus» αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που υπάρχει στο Δήμο Γόρτυνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας μαστίζει επί σειρά ετών το Δήμο Γόρτυνας και την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αγίων Δέκα, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας και των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων όπου και συζήτησαν το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης ενώ συγχρόνως κατέθεσαν προτάσεις αναφορικά με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως, το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο δήμο και στη γύρω περιοχή είναι πολύ έντονο και υπάρχει αρκετά χρόνια. Πρέπει λοιπόν να βρεθούν λύσεις που θα οδηγούν στην ορθολογική διαχείριση του νερού που παράγουν οι δημοτικές γεωτρήσεις και να τεθούν προτάσεις, οικονομικά υλοποιήσιμες, ώστε να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.