14 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες των μαθητών των Μελεσών του νομού Ηρακλείου Κρήτης για ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο τους και για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» αναφορικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Μελεσών για τις ελλείψεις καθηγητών που υπάρχουν στα σχολεία τους και για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως επισημαίνουν οι μαθητές στο Γυμνάσιο Μελεσών δεν διδάσκονται μαθηματικά στα τμήματα Β2, Β3 και Α2 με αποτέλεσμα δυσαναπλήρωτα κενά για τις επόμενες χρονιές στο συγκεκριμένο μάθημα, επίσης στο Λύκειο Μελεσών δεν έχουν τοποθετηθεί φυσικός και βιολόγος ενώ τα παιδιά θα κληθούν σε λίγους μήνες να εξεταστούν στα μαθήματα αυτά.
Οι μαθητές κάνουν λόγο και για το σύστημα εξετάσεων στο νέο Λύκειο που θα επιφέρει αύξηση του κόστους μάθησης (ιδιωτικά φροντιστήρια) όπως και μείωση των παιδιών που θα συνεχίσουν σπουδές στο νέο Λύκειο καθώς οι γονείς τους δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά στις νέες απαιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε δημόσια και δωρεάν παιδεία, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.