5 Οκτ 2013

Στη Βουλή οι διαμαρτυρίες των φοιτητών του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για τη μεταφορά της έδρας των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (ΟΣΣ) από τις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου στον Πλατανιά Χανίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση των φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και ειδικότερα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό με μόνιμο τόπο κατοικίας τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου (Ανατολική Κρήτη) κατά του εδρεύοντος στην Πάτρα «Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου», σχετικά με τη μεταφορά της έδρας των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (ΟΣΣ) από τις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου στον Πλατανιά Χανίων.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των φοιτητών, ελήφθη εν αγνοία αυτών και κυρίως χωρίς τη συναίνεσή τους κατά το στάδιο επιλογής των θεματικών ενοτήτων, τις οποίες θα παρακολουθήσουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η πλήρης ανατροπή του ακαδημαϊκού, οικονομικού, οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού εκατοντάδων φοιτητών κυρίως της Ανατολικής Κρήτης, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Κρητών φοιτητών των τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι φοιτητές εκφράζουν την αγωνία και την αγανάκτησή τους για τις δυσχέρειες που προκύπτουν από αυτή την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόφαση. Επισημαίνουν δε, ότι η απόφαση αυτή μεταφοράς του τόπου διεξαγωγής του ΟΣΣ στον Πλατανιά Χανίων, βρίσκει αντίθετη όλη τη φοιτητική κοινότητα της Ανατολικής Κρήτης (και όχι μόνο).
Τέλος, οι φοιτητές γνωστοποιούν στον τύπο και σε όλους τους τοπικούς φορείς την έντονη διαμαρτυρία τους και δηλώνουν ρητά, ότι αρνούνται να συναινέσουν σε τέτοιου είδους αποφάσεις και καλούν τους αρμόδιους όπως προβούν στην ανάκληση της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πανεπιστημιακή κοινότητα των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου της περιφέρειας Κρήτης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.