21 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς του νομού Ηρακλείου Κρήτης από τον τελευταίο σεισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς του νομού Ηρακλείου Κρήτης μετά το τελευταίο μεγάλο σεισμό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό που έγινε στις 12/10/2013, με τους γονείς των μαθητών να ανησυχούν και να μην αφήνουν τα παιδιά τους να εισέλθουν στο κτίριο.
Μετά από αυτοψία που έγινε στο κτίριο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολλές ρωγμές σε κολόνες, δοκάρια, στο πάτωμα των αιθουσών και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμο του σχολείου, καθώς επίσης και περαιτέρω τεχνικός έλεγχος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι η Κρήτη είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.