24 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα της μεγάλης μόλυνσης που έχει προκληθεί από βοθρολύματα και χημικά απόβλητα στη Σταυρακιανή Καμάρα του Ν. Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με τη μεγάλη μόλυνση που έχει προκληθεί στη Σταυρακιανή Καμάρα του Ν.Ηρακλείου Κρήτης, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βοθρολύματα και χημικά απόβλητα κυλούν μέσα στα ρυάκια και στο ποτάμι του Αϊ Γιάννη και καταλήγουν στη θάλασσα της Αμμουδάρας, μολύνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μάλιστα ήδη έχει μολυνθεί το παλιό υδραγωγείο της περιοχής και τα πηγάδια που βρίσκονται εκεί, καθιστώντας ακατάλληλες μεγάλες ποσότητες νερού, ακόμα και για άρδευση.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Σταυρακίων, επιχειρηματίες και αγρότες, οι οποίοι διατηρούν τις περιουσίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρακιανής Καμάρας, η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη τα τελευταία 10 χρόνια, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και το τέλος κάθε χειμώνα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες, τις μηνύσεις και τις αναφορές που έχουν κάνει, το σοβαρό αυτό πρόβλημα της μόλυνσης εξακολουθεί να υφίσταται.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, την έλλειψη υδάτινων πόρων και το μέγεθος της μόλυνσης που προκαλείται στον υδροφόρο ορίζοντα, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.