23 Οκτ 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΔΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2013


«Εκκωφαντική η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή»

«Με το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» θα είναι έξω τα λαμόγια και οι καταχραστές του δημοσίου»


Την απουσία του Πρωθυπουργού από την ψήφιση της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης για τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την απουσία απλών βουλευτών, από την ψηφοφορία, δεν ανέφεραν όμως την εκκωφαντική απουσία του ίδιου του πρωθυπουργού» επεσήμανε ο κ. Μαριάς ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα που περιλαμβάνεται στην απόφαση της αναστολής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. «Το άρθρο 187Α του Π.Κ. εν προκειμένω, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Είναι ένα άρθρο «λάστιχο». Είναι ένα άρθρο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για το χτύπημα των κοινωνικών αγώνων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο το 2014 τις χαρακτήρισε ως παραμύθι. «Η τρόικα σας πιέζει να εφαρμόσετε και να τηρήσετε όσα έχετε συμφωνήσει γιατί οι δανειστές θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους. Στη χώρα μας θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση μέχρι να εξοφληθεί το 75% του χρέους, δηλαδή έως το… 2048 περίπου. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μέτρα δύο δις ευρώ για το 2014, ενώ το χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί με νέο δάνειο και νέο μνημόνιο».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου για την χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση τάζει ψίχουλα 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό.


Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο του υπουργείου  Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη που επιτρέπει σε καταδικασμένους για κακουργήματα να εκτίουν την ποινή τους κατ οίκον, φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» τόνισε χαρακτηριστικά, «θα γεμίσουν οι φυλακές με ανήμπορους που θα αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο και οι καταχραστές του δημοσίου, τα λαμόγια, οι δολοφόνοι, οι έμποροι ναρκωτικών θα είναι έξω».