7 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου του Δήμου Ιεράπετρας για την παράλογη και άδικη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών και αγροτικών δραστηριοτήτων φυτικής παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας, σχετικά με την έντονη διαμαρτυρία του αγροτικού κόσμου του ανωτέρω Δήμου στη παράλογη και άδικη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Ο ανωτέρω Σύλλογος αναφέρει ότι σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Ιεράπετρας διαμαρτύρεται και δεν πρόκειται να δεχτεί την παράλογη και άδικη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Οι αγρότες της περιοχής έχουν υποστεί τρομακτική μείωση του εισοδήματός τους από τις παράλογες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα διάφορα τέλη, στα χαράτσια, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στις τιμές διάθεσης των προϊόντων που παράγουν.
Για τους ανωτέρω λόγους, ζητάει όλος ο αγροτικός κόσμος την απόσυρση της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη και όχι η εγκατάλειψη και εξαθλίωση του πρωτογενή τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.