9 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών σχετικά με τη διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/9/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών για τα προβλήματα που θα ανακύψουν βάσει του σχεδίου νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών και    Καλλιτεχνικών Σπουδών επισημαίνει ότι στο νέο ΕΠΑΛ δεν υφίσταται ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών γεγονός που δημιουργεί κενό σχετικά με την πρόσβαση των μαθητών/τριών μέσω της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ βάσει του νέου νομοσχεδίου τοποθετείται στο χώρο της κατάρτισης μέσω Σ.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ.
 Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την κατάργηση του άρθρου 82 του Νόμου 4172/2013, την άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γραφικών Τεχνών, Γραφιστικής, Διακοσμητικής, Φωτογραφίας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.