16 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ιεράπετρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/9/2013

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε σήμερα 16/9/2013 γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,    
   
Σύμφωνα με τον Σύλλογο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας η παθολογική κλινική δεν λειτουργεί τουλάχιστον 15 ημέρες κάθε μήνα, η χειρουργική κλινική θα κλείσει τον επόμενο μήνα, το εργαστήριο είναι χωρίς υλικά, στην ορθοπεδική κλινική δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δεν υπάρχει γυναικολόγος και μετακινήθηκαν 4 νοσηλεύτριες χωρίς να αντικατασταθούν.
Για τους παραπάνω λόγους την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου απεργεί το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας ζητάει  από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τους δημοτικούς συμβούλους την άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  • Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας προκειμένου να λειτουργεί πλέον το νοσοκομείο χωρίς προβλήματα;

                                                                                                           
Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                                                                               Νότης Μαριάς»