13 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα της Βιάννου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/9/2013

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς συμμετείχε σήμερα 13/9/2013 στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Βιάννου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς απηύθυνε χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις που διοργανώνεται από την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου στην Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Βιάννου παρουσία του Μανώλη Γλέζου, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων και πανεπιστημιακών καθηγητών.
 Στο χαιρετισμό του ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επισήμανε ότι πρέπει να τιτλοποιηθεί το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να εγγραφούν όλες οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα στον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή οι πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις των θυμάτων συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δις ευρώ πλέον τόκων. Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι η Γερμανία οφείλει να επιστρέψει στην Ελλάδα όλες τις κλεμμένες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αρχαιότητες.
Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Συνεδρίου για την Κοινοβουλευτική δράση που ανέπτυξε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών Ειδικής Ομάδας Εργασίας που κατέγραψε το σύνολο των ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας (οι πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις των θυμάτων), την έκδοση σχετικού πορίσματος αλλά και την ανάθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της σύνταξης σχετικής Έκθεσης για τον νομικό τρόπο διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων κλπ.

Τέλος αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εκκωφαντική απουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των βουλευτών τους από το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις.