10 Ιουλ 2013

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/07/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων  Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου που αφορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)  και του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο.
Οι υπάλληλοι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού. Επίσης δεν διαθέτουν πλέον επαγγελματικά οχήματα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μετακινηθούν  και να κάνουν ελέγχους μόνο στην πόλη του Ρεθύμνου και όχι σε ολόκληρο το νομό.
Με βάση τα  παραπάνω ζητάνε την άμεση στελέχωση του ΙΚΑ και Σ.ΕΠ.Ε με υπαλλήλους, την ίδρυση του Τμήματος Τεχνικής & Υγειονομικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε, την επαναλειτουργία της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) στο Ηράκλειο, τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων για ελέγχους, τη δημιουργία τμήματος Οικονομικής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, την ισχύ της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του ν. 3996/2011 (Α ́ 170) «Σε περίπτωση πρόσληψης νέου εργαζόμενου και σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέσει, γραπτά ή ηλεκτρονικά, συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού μόνο ως προς τα νέα στοιχεία, το αργότερο ως και την ίδια ημέρα πρόσληψης ή της αλλαγής του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και πάντως πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.», τις υποχρεωτικές κάρτες εισόδου εξόδου προσωπικού (ανεξαρτήτως με την θέση) σε όλες τις επιχειρήσεις και τη διάθεση μέσων μετακίνησης για να μπορούν να πηγαίνουν και εκτός της πόλης και να μην γίνονται οι έλεγχοι με τα πόδια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.