25 Ιουλ 2013

Στη Βουλή οι διαμαρτυρίες των Εκπαιδευτικών και των Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου σχετικά με την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/07/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και ψήφισμα διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου σχετικά με την κατάργηση του Τομέα  Υγείας και Πρόνοιας και τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.
Το σχολικό έτος 2012-2013 φοίτησαν στο εν λόγω σχολείο 480 μαθητές, από τους οποίους οι 300 στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας Στη Β΄ Τάξη του Τομέα υπήρχαν 5 Τμήματα με 110 μαθητές και στη Γ΄ Τάξη 5 Τμήματα με 110 μαθητές. Για το σχολικό έτος 2013-2014  έχουν εγγραφεί στην  Α΄ Τάξη 80 μαθητές.
Οι Σύλλογοι θα ήθελαν ενημέρωση για το αν θα έχουν οι τελειόφοιτοι τη δυνατότητα να εισαχθούν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αν τους δοθεί τελικά η δυνατότητα πρόσβασης ποιοι καθηγητές θα τους προετοιμάσουν στα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα.
Επίσης ρωτάνε ποιοι καθηγητές θα εξετάσουν τους μαθητές που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου στα μαθήματα του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και τι θα γίνει με τους  απόφοιτους της Α΄ Τάξης ΕΠΑΛ οι οποίοι εγγράφηκαν στη Β΄ Τάξη του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας για το σχολικό έτος 2013-2014.
Τέλος δηλώνουν αντίθετοι στην κατάργηση του άνω Τομέα που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 25 Εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.