5 Ιουν 2013

Στη βουλή η έλλειψη αστυνόμευσης στην Π.Ε. Ηρακλείου ενόψει της τουριστικής περιόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/06/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Ηρακλείου, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εγκληματικότητα ανθεί λόγω έλλειψης αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές όπως η Χερσόνησος και οι Γούρνες. Το έντονο αυτό πρόβλημα παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος Χερσονήσου ο οποίος τόνισε ότι έχει θέσει το ζήτημα επανειλημμένως στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως.
Ωστόσο, ανυπεράσπιστοι από τις Αρχές και ανήμποροι να αντιδράσουν στα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών, αισθάνονται οι κάτοικοι των Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου. Η έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή είναι εμφανής, γεγονός που καταδεικνύουν τα ίδια τα περιστατικά. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η διπλή διάρρηξη που σημειώθηκε σε τοπικό καφενείο σε διάστημα λίγων μόλις ημερών. Εξίσου χαρακτηριστική και η περίπτωση ενός μίνι μάρκετ των Γουρνών, το οποίο έχει κλαπεί περισσότερες από έξι φορές.



Διαρρήξεις και κλοπές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων για τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας είναι δικαιολογημένη. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής φοβούνται για την τύχη τόσο των περιουσιακών τους στοιχείων όσο και της ίδιας τους της ζωής.

Επειδή η ελλιπής αστυνόμευση οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, στην ανυπαρξία μέσων και στον ξεπερασμένο σχεδιασμό και οργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.