10 Ιουν 2013

Καταγγελίες για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/06/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε ήδη από την περασμένη  Πέμπτη 6/6/13 αναφορά σχετικά με την άνιση μεταχείριση των αγροτών της Κρήτης όσον αφορά τις αποζημιώσεις.
Αποζημιώσεις μόνο για τα ροδάκινα ετοιμάζεται να δώσει φέτος ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) για την κακή καρπόδεσή τους λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κρήτη για τις ανάλογες ζημιές στην καλλιέργεια της ελιάς παραπέμπει τους αγρότες στην Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ). Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο ΕΛΓΑ δίνει τα χρήματα άμεσα ενώ η ΠΣΕΑ καθυστερεί τις καταβολές.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η αντιμετώπιση της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η ίδια απέναντι σε όλους τους πολίτες και ότι δεν είναι δυνατό οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και μάλιστα για μια πανομοιότυπη καταστροφή με τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.