20 Ιουν 2013

Μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Φυσικοθεραπευτές του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/06/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά στις 14/6/13 επιστολή των Φυσικοθεραπευτών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου (έγγ.7/3/13,αρ.πρωτ.5626), δεν δικαιούνται το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας επειδή «οι δικαιούχοι αυτού, προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του»
Οι Φυσικοθεραπευτές -ως προσωπικό της Ιατρικής Υπηρεσίας- προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους (όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα καθήκοντά τους επιβάλλουν σε άμεση επαφή με τον ασθενή) κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε όλους τους χώρους νοσηλείας και σε όλες τις ειδικές μονάδες του Νοσοκομείου (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Εγκαυμάτων, Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και HIV και γενικότερα σε κλινικές  πού νοσηλεύονται ασθενείς με ηπατίτιδα, πνευμονικές λοιμώξεις, φυματίωση, μηνιγγίτιδα καθώς και διασωληνωμένοι ασθενείς). Αποτελούν δε το μόνο προσωπικό αυτών των χώρων που ενώ εργάζεται πλήρως και αποκλειστικά εξαιρείται της χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος.
Με βάση τα παραπάνω ζητάνε από τη Διοίκηση και τα όργανα του Νοσοκομείου τη σχετική ενημέρωση και γνωμοδότηση των υπηρεσιών του προς τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και εργάζονται σε αυτούς τους χώρους.
Στην αναφορά ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.