25 Ιαν 2013

Νότης Μαριάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο: Η τρόικα και το Μνημόνιο οδηγούν τον ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/01/2013

Μιλώντας την Πέμπτη 24/1/2013 στο Στρασβούργο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς κατήγγειλε την τρόικα η οποία έχοντας επιβάλλει το αντικοινωνικό Μνημόνιο οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους βουλευτές των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η πατρίδα μας περνά λόγω του Μνημονίου της τρόικας τη χειρότερη οικονομική ύφεση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο καθώς το ΑΕΠ της έχει ήδη μειωθεί τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον κατά 25%.
Ειδικότερα επισήμανε ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν πάνω από 1.500.000 άνεργοι, έχουν κλείσει χιλιάδες μαγαζιά ενώ είχαμε και πάνω από 3000 αυτοκτονίες.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς κάλεσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει θέση σε σχέση με το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα που προκαλεί το μνημόνιο.